Politikas iznīcināšana • IR.lv

Politikas iznīcināšana

8
Aivars Ozoliņš

Valdības veidošanas process nojauc politiskās darbības principu rāmjus

Vaira Vīķe-Freiberga nodēvējusi Solvitu Āboltiņu par «terminatori», kura ar savu rīcību grāvusi Vienotību un bruģējusi Zaļo un Zemnieku savienībai ceļu uz premjerministra amata pārņemšanu. Bijušajai Valsts prezidentei šķiet, ka sabiedrībai spēlētā politiskā teātra aizsegā notiekot svarīgi aizkulišu darījumi, kuru iznākumā publikas priekšā kā no burvju mākslinieka gardibenes tikšot izcelts kāds «trusītis».

Politiķu rīcība jāvērtē pēc tās rezultātiem. Šī skarbā politikas aksioma diskvalificē kā politikai nepiemērotus it kā labu gribošus cilvēkus, kuriem, redz, vienkārši nesanāk tā, kā viņi būtu vēlējušies. Jo sekas var būt ļoti daudziem cilvēkiem ļoti smagas. (Pat savas valsts zaudēšana, kā labi zinām no Latvijas pieredzes, kad bija gribēts, lai tikai visi «paliek savās vietās», un būšot labi.) Politiku definē tās rezultāts. Tiktāl Vīķes-Freibergas sniegtais pašreizējās situācijas apraksts ir precīzs.

Diemžēl situācija ir pat nelāgāka, nekā to vērtē Vīķe-Freiberga. Vēlmes un iegribas Latvijas politikā nojauc veselā saprāta, politiskās loģikas un pat likuma noliktus «spēles noteikumu» rāmjus. Rezultāts ilgtermiņā var būt valstij katastrofāls.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu