Pirmo reizi • IR.lv

Pirmo reizi

1

Dīvaini, pārsteidzoši un daudzsološi 2015.gada atklājumi un izgudrojumi

Mincīšu spēks

«Mēs visi internetā esam skatījušies smieklīgus videoierakstus ar kaķiem, bet neviens tā īsti nav analizējis, kāpēc to darām un kādu ietekmi tas atstāj uz pašsajūtu,» saka Džesika Mirika no Indianas Universitātes. Izrādās, ka ietekme ir ļoti laba. 

«Daži cilvēki prātos, ka kaķu video skatīšanās ir pietiekami nopietns temats akadēmiskam pētījumam, taču patiesībā tas ir viens no biežākajiem interneta lietošanas veidiem. Ja mēs patiešām vēlamies labāk saprast, kādu iespaidu internets atstāj uz mums kā indivīdiem un sabiedrību kopumā, pētnieki interneta kaķus vairs nedrīkst ignorēt.»

Līdz šim izteikta teorija, ka cilvēki šādiem ierakstiem pievēršas, piemēram, darba laikā, jo nespēj saņemties, lai ķertos pie kāda nepatīkama uzdevuma. Dīvaini lēkājoši, klavieres spēlējoši un citādas atrakcijas veicoši dzīvnieki tādā veidā palīdz uz laiku aizmirsties no ikdienas problēmām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu