Varbūt nākamreiz Gregs smaidīs • IR.lv

Varbūt nākamreiz Gregs smaidīs

6
Šoruden iznākusi sērijas desmitā grāmata Vecā skola, un Džefs Kinnijs izvēlējās Rīgu kā vienu no 14 pilsētām, kurās personīgi prezentēt jauno izdevumu.
Pauls Raudseps

Džefa Kinnija sarakstītās Grega dienasgrāmatas pārdotas vairāk nekā 150 miljonos eksemplāru visā pasaulē. Intervijā viņš pastāsta, kāpēc drukātas grāmatas ir svarīgas, un dalās arī dažos padomos vecākiem

Nav šaubu, ka mūsdienās bērni un jaunieši lasa mazāk nekā pirms interneta izgudrošanas, tomēr ik pa brīdim parādās kāds autors, kurš spēj atraut viņu uzmanību no ekrāniem un līdz ar to piedzīvo galvu reibinošas sekmes. Slavenākais piemērs ir Harija Potera sērijas autore Dž.K.Roulinga (J.K.Rowling), kuras grāmatas par jauna burvja cīņu pret ļauno pārdotas vairāk nekā 400 miljonos eksemplāru.

Tajā pašā kategorijā ierakstāms arī Džefs Kinnijs (Jeff Kinney). Kopš 2007.gada pārdoti vairāk nekā 150 miljoni viņa sacerēto Grega dienasgrāmatu eksemplāru.

Šoruden iznākusi sērijas desmitā grāmata Vecā skola, un Kinnijs izvēlējās Rīgu kā vienu no četrpadsmit pilsētām, kurās personīgi prezentēt jauno izdevumu. Šeit noslēdzās pasaules tūre, kuras laikā viņš apmeklēja arī Riodežaneiro, Sidneju un Pekinu. Iespēju tikties ar tāda mēroga autoru nevarēja palaist garām, taču, kad apsēdos viņu intervēt, pirmais jautājums bija no Kinnija: kad ir vislabākais laiks apmeklēt Rīgu? No visām pilsētām, kurās viesojies, mūsu galvaspilsēta viņam patīkot vislabāk, un viņš šovasar grib te atvest savu ģimeni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu