Kristīne Ķēniņa, seriāla Vikingi aktrise • IR.lv

Kristīne Ķēniņa, seriāla Vikingi aktrise

6
Īrijā dzīvojošā latviete Kristīne Ķēniņa kanādiešu seriālā Vikingi redzama 3. un 4.sezonā kā fona aktrise. Seriālā kopumā filmējušies seši latvieši. Attēlā: ar zviedru aktieri Gustavu Skarsgārdu.
Ieva Alberte

 

Kad Kristīnei piedzima dēls, viņai bija laiks skatīties seriālus. Piemēram, Vikingus. Seriāls patika, un viņa nodomāja, ka būtu labi tādā spēlēt. Taču tas šķita nereāli. Vēlēšanās kļūt par aktrisi viņai bija kopš bērnības, taču stāties aktieros Kristīne kautrējās. Kļuva par grāmatvedi, un pirmais darbs bija Iekšlietu ministrijas pasu daļā, tad revīzijas nodaļā. Labāka darba meklējumos uz Īriju Kristīne devās 2001.gadā. Sāka mācīties Dublinas Biznesa skolā. Iepazinās ar Jevgeņiju un nu kopīgi audzina meitu Elizabeti Rozi (6) un dēlu Maksimu Danielu (3). Un arī deviņus gadu veco kaķi Geriju.

Kad dēlam bija gads un divi mēneši, Kristīne intereses pēc internetā pameklēja informāciju par seriāla Vikingi filmēšanu. Pārsteigums! Izrādījās, ka kanādieši seriālu uzņem Īrijā un masu skatos vajadzīgi cilvēki. Vēlams ar cīņas mākslas prasmēm. Kristīne sāka apmeklēt privātstundas, lai apgūtu cīņu ar zobenu un vairogu. Reģistrējās kādā atlases kompānijā. Pirmā pieredze uz laukuma bija seriālā Outside the Box, tad kādā īsfilmā kā fona aktrisei.

Bija pagājis gads, un beidzot no Vikingu uzņemšanas komandas Kristīne saņēma uzaicinājumu uz trešās sezonas atlasi Dublinā. Tas bija 2014.gada maijā. «Stāvēju stundu garā rindā, lai aizpildītu anketu un nobildētos. Mutisku pārrunu nebija. Pēc mēneša zvanīja un teica, ka esmu pieņemta seriālā par fona aktrisi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu