Labdien, par jums rakstīsim grāmatu! • IR.lv

Labdien, par jums rakstīsim grāmatu!

2
Trešā uzticamā ceļabiedrene — Elīnas Kursītes vecā mazdiņa. Kopā ar Elīnu Kolāti (uz jumta) notiek gatavošanās arī ziemas ekspedīcijām uz pierobežu.
Ieva Puķe

Vientulība arī ir vērtība, vācot stāstus par pierobežas pēdējiem mohikāņiem, spriedušas Elīna Kursīte un Elīna Kolāte. Viesojušās arī, iespējams, koncentrētākajā vecpuišu ciemā Latvijā

Iepazināmies internetā. Tas notika pirms gadiem desmit, abām bija blogi, precīzāk – interneta dienasgrāmatas Sviesta cibā, portālā Klab.lv, viņas stāsta lielā vienprātībā. Tā, kura tajā brīdī nerunā, piekrītoši māj ar galvu.

Divas Elīnas, Kursīte un Kolāte, kādu laiciņu lasījušas viena otras rakstīto, sapratušas, ka domā līdzīgi. Tad Kursīte kādā gadumijā virtuāli paziņojusi, ka viņas mērķis nākamajā gadā ir iepazīties ar otru Elīnu un sākt draudzēties.

«Satikšanās bija konstruktīva, uz lapiņas pierakstījām, kādas lietas mums patīk, kādas nepatīk, ko varētu darīt kopā, ko nekādā gadījumā. Tad arī sekojām šim plānam,» Kolāte runā kā no rokasgrāmatas racionālam 21.gadsimta indivīdam.  «Mums abām patika badmintons, to kopā spēlējām. Bija skaidrs, ka draudzībai ir, uz kā balstīties,» piebilst Kursīte. Un tā – dāmas ir aizdraudzējušās līdz kopīgas grāmatas Latvijas pierobežas pēdējie mohikāņi idejai, finansējumu izdevies savākt ar crowdfunding starpniecību jeb pūļa finansējuma vietnē Projektu banka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu