«Mēs bijām parāk dumji» • IR.lv

«Mēs bijām parāk dumji»

3
Maikls Flinns: pēc 11.septembra terora aktiem virsroku guva emocijas, lai gan patiesībā bija jāmeklē atbilde uz jautājumu, kas ir šī terora fenomena rašanās iemesls.

Ja nebūtu noticis Irākas karš, arī Daesh nebūtu radusies, vaļsirdīgi atzīst bijušais ASV speciālo spēku komandieris Maikls Flinns (56). Intervijā viņš skaidro, kā Daesh kļuva par ietekmīgu spēku un kā amerikāņi savulaik ļāva tās līderim izslīdēt no savām rokām

Maikls Flinns (Michael Flynn) ASV armijā ir dienējis vairāk nekā 30 gadu. No tiem pēdējos divus savā militārajā karjerā viņš vadīja Aizsardzības spēku pretizlūkošanas aģentūru, bet pirms tam bija arī nacionālās pretizlūkošanas direktora vietnieks prezidenta Baraka Obamas administrācijā. No 2004. līdz 2007.gadam viņš bija dislocēts gan Afganistānā, gan Irākā, kur kā ASV speciālo spēku komandieris piedalījās galvenā al-Qaeda terorista Abū Musaba el Zarkāvi medīšanā. Kad Flinna vadītajai komandai 2006.gada jūnijā izdevās precīzi noteikt el Zarkāvi atrašanās vietu, teroristu vadoni iznīcināja gaisa uzlidojumā. 

Par nelaimi, el Zarkāvi vieta nav palikusi tukša. To tagad ieņēmis Daesh vadonis Abū Bakrs el Bagdādi.

Šajā intervijā Flinns skaidro, kā izpletās Daesh un kā amerikāņi, 11.septembra terora aktu apstulbināti, pieņēma stratēģisku lēmumu nepareizā virzienā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu