Zālē klusums • IR.lv

Zālē klusums

4
Pauls Raudseps

Ko teikt tiem, kuri gan apbrīno Hermani, gan nosoda neiecietības kurināšanu?

Latvijā nav ierasts kritizēt varoņus. Nav viegli atzīt, ka var kļūdīties arī tie, kurus mīlam par viņu sasniegumiem un devumu mākslā vai politikā.

Kārlim Ulmanim bija milzīgi nopelni Latvijas valsts izveidošanā un nacionālās idejas nostiprināšanā, un daudzi labprāt vienkārši aizmirstu, ka viņš 1940.gadā aicināja padomju tankus «uzlūkot ar draudzību». 

Prāta vētra vairākām paaudzēm ir sacerējusi muzikālo pavadījumu viņu dzīvei, liekot sajūsmā sekot aicinājumam «Lec!», meklēt atbildes uz smeldzīgiem jautājumiem, klusi saucot «Spogulīt, spogulīt!», un pilnā balsī dziedāt līdzi Kauperam ar sajūtu, ka tiešām «Tie ir vārdi no manas tautas». Bet lielākā daļa fanu cenšas nedomāt par to, ka mūsu iemīļotie puiši ir gatavi naudas dēļ uzstāties Krievijas armijas atbalstītā festivālā Našestvije (Iebrukums) laikā, kad tie paši bruņotie spēki piedalās pavisam reālā iebrukumā Ukrainā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu