Atradums • IR.lv

Atradums

7
Elza Rozentāle.
Ieva Alberte

Dziedātāja Elza Rozentāle (27) ieguva 3.vietu televīzijas šovā Izklausies redzēts. Viņas talants pamanīts tikai tagad, lai arī gada nogalēs kabarē uzvedumos viņa muzicē jau sesto gadu

Pāris dienu pirms televīzijas šova fināla Elza ir stresā. Brauka cepuri no pieres uz pakausi, sakārto matus. Daudz darba, maz laika. Elzai jāgatavojas šovam, vēl savi koncerti un nākamnedēļ projekta Cabaret koncertiestudējuma ReLOVEution pirmizrāde. Balss pārslodzes dēļ aizsmakusi. Jau pirms iepriekšējā raidījuma Elzai vajadzēja mediķu palīdzību, lai nostiprinātu balss saites. Visu nedēļu skatītāju balsojumā TV3 šovā Izklausies redzēts turējās 2.vietā, un izredzes uzvarēt bija. Žūrija slavēja katru reizi. 

Elza man stāsta, ka finālā dziedās grupas Florence + The Machine dziesmu Dog Days Are Over. Nespēju noslēpt savu izbrīnu: «Kurš tad tādu dziesmu zina? Tā taču tu neuzvarēsi! Turklāt grupas soliste izskatās nekā – rižiem matiem, baltu kleitu un bālu seju.» Elza atbild: «Bet es arī negribu uzvarēt! Tas nav mans mērķis.» Tieši tāpēc arī izvēlējusies šo dziesmu. «Tādu, par ko man nebūtu kauns. Dog Days Are Over pirms pāris gadiem bija pasaules hits, tam ir 60 miljonu skatījumu YouTube. Visi hipsteri zina!»

Koncerti izpārdoti

Negribēšana uzvarēt saistīta ar to, ka Elza ir skeptiska pret televīzijas «fabrikām» un nenožēlo, ka šajos realitātes šovos nav piedalījusies. Būt vienai no Izklausies redzēts viņa piekrita pēc dienu ilgām pārdomām. «Atcerējos, ko Ralfiņš rādīja uz skatuves, un tas šķita labi,» Elza piemin dziedātāju Ralfu Eilandu, kurš startēja šova pagājušajā sezonā. «Gribējās iegūt citādu skatuves pieredzi. Bija arī nedaudz savtīgi nolūki. Agrāk uz koncertu Mālpils muižā nevarēju savākt pilnu zāli, jo – kas tā tāda Elza? -, taču tagad visas biļetes izpirktas. Nesen Dikļu pilī mans solokoncerts bija izpārdots.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu