Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Auni

 

oooo Auni / Hrútar. Lieliska islandiešu drāma ar paskarbu humoru un autentisku vides atainojumu, kas uzsver cilvēku nošķirtību – gan ģeogrāfisku, gan emocionālu. Stāsts par diviem brāļiem aitkopjiem, kuri, plecu pie pleca dzīvojot, savā starpā ne tikai nesarunājas, bet arī ģimenisko tuvību ir reducējuši līdz minimumam: vienam reibumā aizmiegot sniega čupā, otrs «izpalīdzīgi» viņu aizved uz slimnīcu… iekraudams ekskavatora kausā. Islandes kandidāte Oskara nominācijai, kurai jānovēl panākumi – filmai ir meistarīga dramaturģija, ziemeļniecisks temperaments un operatora darbs. Kino Bize un KSuns no 4.decembra.

ooo Jūras sirdī / In the Heart of Sea. Lai arī uzņemta uz zilā ekrāna fona un vēlāk vizuālo krāšņumu ieguvusi no datorgrafikas, Jūras sirdī ir izdzīvošanas drāma ar vērienu, kaut stāstnieciski nedaudz liesa. Rona Hovarda (Apollo 13 un Brīnišķīgais prāts) režisēta, tā ir paskarbs vēstījums par 19.gadsimta vaļu zvejas kuģi, kas aizgājis zudībā sadursmē ar vienu no milzīgajiem dzīvniekiem. No 4.decembra.

ooo Zosāda / Goosebumps. Piedzīvojumu fantāzijas drāma, balstīta «bērnu literatūras Stīvena Kinga», rakstnieka Roberta Lorensa Staina romānos. Ar minimāliem šausmu elementiem Zosāda ir skatāmviela ģimenes kinoapmeklējumā. Tā atsauc atmiņā pirms 20 gadiem iznākušo hitu Džumandži – šoreiz mošķi tiek izlaisti no grāmatām (1995.gada lentē – no spēles). Izklaidējoša, bezrūpīga un tematiski piederīga 80. vai 90.gadu ģimenes piedzīvojumu filmu žanram. No 4.decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu