Spīlberga nostalģija • IR.lv

Spīlberga nostalģija

5
Advokāta Džeimsa Donovana lomā aktieris Toms Henkss.

Filma Spiegu tilts – atgriešanās aukstajā karā

Kinematogrāfs uz pasaules politiskajām pārmaiņām un spēka svārstībām reaģē operatīvi. ASV un Krievijas kārtējā atrašanās politiskā «spēļu laukuma» pretējās pusēs ir laba izdevība atgriezties pie spiegu kino ziedu laikos aktuālās tēmas – kā ir «viņpus» un «šaipus» dzelzs priekškaram. 

Aukstajam karam atbilstošos akcentus par ASV kā cilvēciskuma citadeli, savukārt PSRS – kā ienaidnieku jaunākajā filmā ir salicis arī Holivudas klasiķis Stīvens Spīlbergs. Viņa režisētā Spiegu tilts ir laikmeta drāma, balstīta vēstures liecībās par 50.gadu beigās un 60.gadu sākumā notikušajām spiegu prāvām un apmaiņu pēc tam, kad Ņujorkā tika sagūstīts krievu aģents Rūdolfs Ābels (īstajā vārdā Viljams Fišers), bet Sverdlovskā tika notriekta amerikāņu spiegu lidmašīna U-2.

Bez glamūra

Spīlberga filma, kas nodēvēta pēc slavenā spiegu apmaiņas punkta – Glīnikes tilta –  iesaukas, ir nostalģisks veltījums klasiskajam ASV spiegu kino. Tajā ir neparedzami sižeta līkloči, «zirga deva» spriedzes un spēcīga intriga. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu