Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Baisās pasakas

 


oooo
 Baisās pasakas / Il raconto dei raconti. Itāļu režisora Mateo Garones fantāzija par pasakām ir absurda, tumša humora un dažbrīd brutalitātes piesātināta. Šī ir autora pirmā filma angļu valodā, un tajā spēlē plejāde zvaigžņu – Selma Hajeka, kuras varone naski notiesā pūķa sirdi, Vensāns Kasels miesaskāra «Kazanovas» lomā un Tobijs Džounss, kurš līdz gigantiskam izmēram nobaro blusu. Apzināti pārspīlēta un klaji muļķīga, apsēstības un ārišķības izsmejošā filma ir ciniska laimīgo pasaku parodija kinematogrāfiski krāšņā veidolā. Kino Citadele 26.novembrī plkst.19 festivāla Spektrs ietvaros.

oooc Sangailes vasara / Summer of Sangaile. Iztiekot bez pārspīlējumiem, šo jaunās Francijā dzīvojošās lietuviešu režisores Alantes Kavaites filmu skandalozajai drāmai Zils ir vissiltākā krāsa pielīdzināt nav pamata. Noskaņas ziņā daudz rotaļīgāka un gaisīgāka, filma ir juteklisks pieaugšanas stāsts. Ar pazīstamajiem franču režisoriem Gaspāru Noē un Sedriku Klapišu strādājušā operatora Domenika Kolāna darbs ir viens no filmas galvenajiem trumpjiem. Jauneklīga un vasarīga, brīžam arī skolnieciski neveikla, taču sirsnīga kinodēka. No 20.novembra.

oooo Radījums / The Thing. Action un sci-fi žanru kinomeistara, režisora Džona Kārpentera slavenā 1982.gada šausmu filma Radījums – skatāma uz lielā ekrāna. Dažos avotos minēta kā Kārpentera vismīļākā paša uzņemtā filma, Radījums ir lieliska, nepieradināta zinātniskās fantastikas šausmene ar visaptverošu klaustrofobijas sajūtu un vēl jaunu Kurtu Raselu galvenajā lomā. Kino Citadele 27.novembrī plkst.21.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu