Pēteris Eisāns, rīko akciju Zvaigzne austrumos • IR.lv

Pēteris Eisāns, rīko akciju Zvaigzne austrumos

3
Ja cilvēki nevēlas dāvināt rotļlietas, var ziedot naudu segām, pērn uz Jordāniju nosūtītas 206 segas.
Zane Mače

 

Plīša lacītis, krāsu zīmuļi, cepure – kurpju kastes saturu, kas paredzēts 5-9 gadus vecam zēnam, rāda mācītājs Pēteris Eisāns. Viņš otro gadu rīko akciju Zvaigzne austrumos, kuras mērķis ir šādu kasti piepildīt ar rotaļlietām un nogādāt karadarbībā cietušajiem bērniem.

Pērn, sekojot notikumiem ārzemēs, Eisānu satrieca kāds foto – tēvs turējis rokās meiteni, kurai bija nogriezta galva. «Man pašam ir meita, tas man tā trāpīja!» Mācītājs stāsta, ka viņam licies amorāli – pasīvi vērot. «Nosolījos sev un Dievam, ka es kaut ko darīšu,» stāsta Eisāns. Īsā laikā atradis kontaktus Tuvajos Austrumos, mācītājs jautājis, kā var palīdzēt. Pirmā uzrunātā organizācija aicinājusi ziedot naudu. Taču vienkārši apsēsties pie datora un internetbankā pārskaitīt kādu summu Eisāns nevēlējās. Nācis no nabadzīgas ģimenes, mācītājs atceras – trūkums nebija iemesls liegt palīdzību citiem. «Gribu to nodot saviem bērniem!» Doma, ka varētu salikt katram mājās esošajā kurpju kastē rotaļlietas, viņam likās laba. Krāmējot mantiņas, mācītājs stāsta arī saviem bērniem, cik svarīgi būt līdzjūtīgiem.

Akcijas rīkotājs aicina sapakot mīkstās rotaļlietas, lecamauklas, puzles, zīmuļus un citas rakstāmlietas, krāsojamās grāmatas, lai bēgļu bērni varētu radoši izpausties. Siltas zeķītes, cimdus un cepures, arī tādus ikdienišķus sīkumus kā zobubirste. «Lūdzam iepakot jaunas mantas,» Eisāns skaidro. Tas, ka bērni ir redzējuši kara šausmas, nenozīmē, ka viņiem pienākas tikai pārpalikumi. «Bērni ir tā vērti, lai viņiem būtu jaunas mantas!» Kārtojot savu kasti, jāzina arī par nevēlamajām lietām. Rotaļu ieročus nevajadzētu dāvināt karu redzējušajiem, islāma kultūrā arī nav pieņemts attēlot cilvēkus, tāpēc lellēm kurpju kastē nav vietas, rotaļu sunīšiem un cūciņām arī ne. Taču, ja šādas mantas tomēt nonāk kastēs, tās cenšas nosūtīt kristiešu bērniem

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu