Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Saistībā ar lidsabiedrības airBaltic investora piedāvājumu Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieprasīja satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju. Matīss to izdarīja un atgriežas darbā kā Saeimas deputāts. Prudentia atrastais airBaltic finanšu investors Vācijas uzņēmējs Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% airBaltic akciju, bet valstij aviosabiedrībā jāiegulda 80 miljoni, radījis nevienprātību valdību veidojošo partiju vidū.

Valsts prezidents neizsludināja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, no kuriem izriet, ka pāriešana uz valsts valodas izmantošanu radiostacijās tiks veikta mazākā mērā, nekā sākotnēji noteikts. Likums pieņemts, neievērojot labas likumdošanas principu un lemjot par sasteigtu risinājumu Latvijas valstiskumam un sabiedrībai būtiskā jautājumā. Valsts prezidents Raimonds Vējonis nodevis likumu Saeimai otrreizējai caurlūkošanai.

Rīgas mērs Nils Ušakovs zaudēja sākto tiesāšanos ar žurnālu Ir un komentētāju Aivaru Ozoliņu, jo Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, kas noraidīja Ušakova prasību par goda un cieņas aizskārumu publicētajā komentārā Dinozauru dumpis. Tiesnešu kolēģijai neradās šaubas par pārsūdzētā tiesas sprieduma tiesiskumu, un izskatāmajai lietai nav nozīmes judikatūras veidošanā. Lēmums nav pārsūdzams.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu