Zobs pret zobu • IR.lv

Zobs pret zobu

5
Sīnāja pussalas tuksnesī nokritušās krievu čarterlidmašīnas pakaļgala un astes fragments.

Uzbrukums Krievijas pasažieru lainerim var pamudināt Putinu vēl uzstājīgāk iesaistīties Sīrijas konfliktā

Sanktpēterburgas Svētā Īzaka katedrāles zvans svētdien dimdēja 224 reizes – par katru no upuriem, kas gāja bojā Krievijas pasažieru lidmašīnas eksplozijā virs Ēģiptes. Lai gan prezidents Vladimirs Putins un viņa palīgi sākotnēji ar sašutumu noraidīja aizdomas par iespējamo terora aktu, katra nākamā diena un klāt nākušie pierādījumi Kremlim lika samierināties ar domu, ka 31.oktobra traģēdijā, visticamāk, ir vainojams bumbas sprādziens. Pagājušās nedēļas beigās Krievija apturēja visus lidojumus uz Ēģipti un sāka savu pilsoņu evakuāciju.

Ja aizdomas par teroristu uzbrukumu apstiprināsies, vēl jo vairāk – ja spridzināšana izrādīsies Islāma valsts atriebība par Krievijas intervenci Sīrijas konfliktā, tas tikai stiprinās Putina apņēmību vēl vairāk iesaistīties Tuvo Austrumu problēmu risināšanā – tā prāto politiskie analītiķi un citi eksperti.

Trīs argumenti

Pirmkārt, Putins jau iesākumā paziņoja, ka Krievijas gaisa spēku uzlidojumi Sīrijā daļēji ir vērsti pret Islāma valsti, kuras rindās karo aptuveni 7000 kaujinieku no Krievijas un citām bijušās Padomju Savienības republikām. Ir bažas, ka vēlāk šie paši kaujinieki var atgriezties mājās un sākt terorisma kampaņas Krievijā. Uzbrukums pasažieru lainerim tikai apliecinātu to, ka Krievijas intereses jau šobrīd ir apdraudētas un liktu Kremlim dot vēl agresīvāku triecienu Islāma valsts pozīcijām. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu