Mums, meitenēm • IR.lv

Mums, meitenēm

2
Annas loma ir aktrises Vitas Vārpiņas varoņdarbs — spriega, valdzinošu pretrunu pilna. Ainā — kopā ar Arti Robežnieku (Pjēru).

Intara Rešetina jaunā izrāde Ja tevis vairs nebūtu – kā labs dāmu romāns

Kad Mirdza Zīvere dzied Zigmara Liepiņa dziesmas, liekas, to saprot katra sieviete – viņas balsī, intonācijā, dziesmas noskaņā ir kas tāds, kas, šķiet, attiecas uz sievietes likteni neatkarīgi no konkrētā brīža: vecuma, ģimenes stāvokļa, izglītības līmeņa vai kredītkartes limita. 

Kaut kas līdzīgs, manuprāt, notiek Intara Rešetina jaunajā iestudējumā Ja tevis vairs nebūtu Dailes teātra Mazajā zālē. Franču dramaturga Floriana Zellera luga režisora rokās pārtapusi par tik sievišķīgu materiālu, ka biļetes uz to derētu pārdot kā spa procedūru kūres – draudzeņu grupām, piemetot vēl bonusā vīna pudeli. Jo izrāde savā auditorijā strādā tik precīzi, ka teātrī neko līdzvērtīgu, liekas, pat neesmu redzējusi.

Dāmu romānam līdzinās arī Zellera lugas sižets. Anna pēc 20 laimīgā laulībā pavadītiem gadiem pēkšņi kļuvusi par atraitni – viņas vīrs rakstnieks Pjērs gājis bojā autoavārijā. Kārtojot nelaiķa mantas, sieva uziet lugas manuskriptu – par vecāka, precēta vīrieša romānu ar jaunu aktrisi, un piepeši viņai sāk šķist, ka savu vīru nemaz nav pazinusi. Anna ķeras pie faktu noskaidrošanas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu