Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

7
Pēc Krievijas lidsabiedrības Metrojet lidmašīnas katastrofas Ēģiptē Sīnāja pussalā, kur dzīvību zaudēja 224 cilvēki, pagaidām izteiktas ļoti pretrunīgas pirmās versijas par traģēdijas iemesliem. Pierādījumi mudina domāt, ka laineris sadalījies jau gaisā, tapēc amerikāņu analītiskās kompānijas Stratfor pētnieki sliecas domāt, ka lidmašīnā ienests vai paslēpts spridzeklis. Šai versijai pieturas arī pati aviosabiedrība. Tikmēr Krievijas amatpersonas norāda, ka šādas spekulācijas ir pāragras. Attēlā: bojāgājušās apkalpes portreti lidsabiedrības birojā Sanktpēterburgā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Ķīna izbeidz pretrunīgi vērtēto viena bērna politiku
– turpmāk visiem pāriem būs atļauti divi bērni. Līdzšinējā politika tika ieviesta 1979.gadā, lai risinātu sociālās, ekonomiskās un vides problēmas, ko radīja pārapdzīvotība. Tagad iedzīvotāji noveco, sāk trūkt darbaspēka un pieaug dzimumu nelīdzsvarotība, kas lika valdībai jau pirms diviem gadiem paziņot, ka dažām ģimenēm drīkstēs būt otrs bērns.

Krievijas ārpolitikas «neapšaubāma prioritāte» ir atbalsts krievu kopienai ārpus Krievijas robežām, paziņojis ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Viņš pārmet Eiropai un ASV pret Krieviju vērstu politiku un apliecina, ka «mēs arī turpmāk enerģiski aizstāvēsim tautiešu tiesības, izmantojot visu mūsu rīcībā esošo līdzekļu arsenālu, kas paredzēts starptautiskajās tiesībās».

Krievija no 2016.gada 1.janvāra pastiprinās muitas kontroli un noteiks ekonomiskās sankcijas pret Ukrainu, paziņojis Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs. Tas saistīts ar Ukrainas lēmumu ieviest darbībā asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu