Nomales brīnumi • IR.lv

Nomales brīnumi

5
Aptuveni 400 metru platais Uštogajskas kvadrāts. Tā malas un diognāla krusta līnijas veido mākslīgi pauguri. Esot uz Zemes, ģeometrisko figūru pamanīt nevar, to var redzēt tikai no augšas.

Mistiski veidojumi nomaļā Kazahstānas stepē var izrādīties pasaulē vecākie zināmie cilvēku radītie objekti

Augstu gaisā virs Kazahstānas strādājošā modernā kosmosa laikmeta tehnoloģija ir atklājusi kādu sensenu noslēpumu uz Zemes – nomaļā un tukšā stepē, kur nav pat koku, mākslīgo pavadoņu acis pamanījušas milzīgus veidojumus: kvadrātus, krustus, līnijas un apļus, kuru vecums tiek lēsts ap 8000 gadu. Interesantākais ir tas, ka šīs ģeometriskās figūras iespējams redzēt tikai no augšas.

Lielākais veidojums atrodas līdzās kādai neolīta laikmeta cilvēku apmetnei – tas ir milzīgs kvadrāts, kura formu veido 101 paugurs, un tā pretējos stūrus savieno diagonāls krusts. Šis objekts platības ziņā pārspēj Heopsa piramīdu, tas ir, lielāko un vecāko piramīdu Gīzā.

Savukārt kāds cits veidojums atgādina ugunskrustu ar trim žuburiem, kuru gali noslēdzas ar pretēji pulksteņa radītāja virzienā aizliektiem zigzagiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu