Nebūt sociāli impotentiem • IR.lv

Nebūt sociāli impotentiem

3
Arta Bārzdiņa: «Latvijā var bērnu novest līdz nāvei, bet bāriņtiesa mani mēģina pārliecināt, ka ar ģimeni viss bija kārtībā. Viss kārtībā?»
Ieva Alberte

Reanimatoloģe Arta Bārzdiņa zaudēja cīņā par gadu vecā Ventspils puisēna dzīvību, tāpēc aicina cilvēkus – neklusējiet, redzot ģimenēs vardarbību pret bērniem

Pagājušajā trešdienā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā tika nogādāts gadu un trīs mēnešus vecs puika no Ventspils. Bezsamaņā, daudzviet uz ķermeņa bija zilumi. Zēna pieskatītājs apgalvoja, ka bērns izkritis no gultas. Mammai jau pirms pieciem gadiem tika atņemtas tiesības uz trim bērniem, ģimenē auga tikai mazais Salvijs.

Par puisēna dzīvību divas dienas cīnījās daktere Arta Bārzdiņa kopā ar kolēģiem, bet piektdienā Salvijs no dzīves aizgāja. Slimnīcas kolektīvs zaudējumu pārdzīvoja tik ļoti, ka vērsās pie sabiedrības ar atklātu vēstuli. Tās mērķis – mudināt nebūt vienaldzīgiem un sargāt ne tikai savus bērnus, bet paraudzīties, kas notiek apkārt.

Ārsti uzskata, ka nelaimi ar puisēnu varēja novērst. Arī ģimenes ārste, kas bērnu Ventspilī apskatīja pirmdien, bija redzējusi viņa zilumus un sarunā ar Ir atzīst – jūtas vainīga, ka nav uzreiz ziņojusi policijai. Tovakar bijis daudz vizīšu, kādam pacientam kļuvis ļoti slikti, un tikai vēlu vakarā atcerējusies par Salviju. Slimnīcā puika nonāca otrdienas pēcpusdienā, kad aprūpētājs izsauca mediķu palīdzību. Kā tieši bērns cietis, noskaidros kriminālizmeklēšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu