Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Zemestrīce, kas pirmdien pamatīgi satricināja Afganistānas ziemeļaustrumus,bijusi 7,5 magnitūdas stipra, un bija jūtama lielā daļā Dienvidāzijas. Tās epicentrs atradās 214 kilometru dziļumā un 250 kilometru no Kabulas. Bojā gājuši gandrīz 300 cilvēki, bet vēl tūkstotis guvis ievainojumus

Nedēļas notikumi pasaulē

Eiropas Savienība sagatavojusi 17 punktu plānu tā sauktajam bēgļu Balkānu maršrutam, kas izvirza noteikumus bēgļu izmitināšanai, reģistrācijai, kā arī papildu palīdzību Slovēnijai, caur kuru patlaban virzās galvenā patvēruma meklētāju plūsma.

Skolā Trolhetanā Zviedrijas rietumos nogalināti trīs cilvēki un vēl divi ievainoti. Uzbrucējs, kuru nošāva policija, bijis rasistiski noskaņots, jo uzbrukumam izraudzījies imigrantu bērnus. 

ASV prezidents Baraks Obama uzlicis veto aizsardzības budžetam, jo ar 612 miljardiem dolāru, ko atvēlējis Kongress, nepietiek, lai apmierinātu armijas vajadzības nākamgad. Likumprojekts neparedz līdzekļus plašām reformām, lai modernizētu armiju, pielāgojot to 21.gadsimta draudiem. Šī ir piektā reize kopš 1961.gada, kad ASV prezidents izmantojis savas veto tiesības, lai bloķētu aizsardzības budžetu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu