Prāta vētra ir notikums • IR.lv

Prāta vētra ir notikums

5
Ieva Alberte

Uz lielajiem ekrāniem iznākusi filma Prāta vētra: starp krastiem. Režisors Sandijs Semjonovs stāsta, ka tajā būs gan mūziķu atbildes par koncertēšanu Krievijā, gan seni un pikanti kadri

Ideja par filmu radās kafejnīcā. Pirms diviem gadiem Sandijs Ciemakukulī Kuldīgas ielā sarunājās ar draugu Gundaru Rēderu, LTV1 raidījuma 1:1 vadītāju. Sandijs bija aizgājis no televīzijas, un abi kopā veidoja filmas. «Iedomājāmies, ka Prāta vētra būtu pelnījusi, lai par viņiem ir filma. Piezvanījām Renāram, aicinājām papļāpāt,» atceras Sandijs, kad tiekamies restorānā Māja Kalnciema kvartālā.

Tā papļāpāt ar Prāta vētras solistu Sandijs var tāpēc, ka abi vienā kursā studējuši žurnālistiku un Pārdaugavā dzīvo vienā ielā. Renāram ideja iepatikās. Tieši tobrīd piezvanījis Kaspars Roga. Arī viņš teica «jā». Atlika saskaņot ar pārējiem grupā un tās menedžmentu, un Sandijs ar Gundaru ķērās pie projekta pieteikuma rak-stīšanas Latvijas Nacionālajam kino centram. Saņēma akceptu. Ar piešķirto finansējumu nepietika, piepalīdzēja Latvijas Dzelzceļš.

Kad bija jāsāk rakstīt scenāriju, Sandijs saprata: būs grūti – par Prāta vētru jau tik daudz pateikts. Kas būs tas unikālais viņu stāstā? Par to ar Gundaru daudz domājuši. Izvēlējušies divus virzienus: pirmais, sekot albuma 7 soļi svaiga gaisa tapšanai Berlīnē līdz pat koncertturnejai pa Latviju, otrais – parādīt grupas 25 gadu vēsturi, paraugoties uz Latvijas neatkarības ceļu. «Prāta vētra ir neatņemama latviešu identitātes daļa. Prāta vētra ir notikums. Kurš vēl Latvijā koncertā var savākt četrdesmit tūkstošu klausītāju?» Sandijs vaicā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu