Īstermiņa tuvredzīgie • IR.lv

Īstermiņa tuvredzīgie

3
Aivars Ozoliņš

Valdība nespēj izpildīt savu daļu apņemšanās Eiropas bēgļu krīzes risināšanai

Svētdien Eiropas Savienības valstu vadītāji ārkārtas sanāksmē vienojās par dažiem neatliekamiem pasākumiem bēgļu krīzes risināšanai. Vācijas kanclere Angela Merkele sanāksmē pat bildusi, ka Savienība esot «ļoti trauslā situācijā», un daži to interpretēja kā brīdinājumu, ka ir apdraudēta ES pastāvēšana tās līdzšinējā veidolā, ja dalībvalstis nerīkosies nekavējoties.

Dienu pēc šīs ES sanāksmes Latvijas valdības koalīcijas partijas nolēma kārtējo reizi atlikt lemšanu par Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto bēgļu integrācijas plānu, bez kura pieņemšanas nekāda turpmāka Latvijas rīcība bēgļu jautājumā nav iespējama.

Premjerministre Laimdota Straujuma pēc koalīcijas padomes sēdes pirmdien pauda cerību, ka valdība par to varēšot lemt nākamnedēļ, taču vispirms esot jāsagaida, ko 4.novembrī nolems Pašvaldību savienības dome. Tātad arī nākamās otrdienas valdības sēdē nekādi lēmumi par bēgļiem acīmredzot nav gaidāmi. Turklāt IeM sagatavoto plānu, pie kura strādāja visu ministriju ekspertu grupa, tagad vērtēšot politiķu «darba grupa», kas droši nozīmē vēl vairāk populisma un demagoģijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu