Meitene, kuru nebaida jaguāri • IR.lv

Meitene, kuru nebaida jaguāri

4
Foto — Romāns Kokšarovs, F64,
zane mače

Septiņās dienās pievārēt 254 km un finišēt Brazīlijas džungļu maratonā var tikai rūdīti skrējēji. Alma Vītola (22) ir pirmā baltiete, kura šajās sacīkstēs uzvarējusi

Septītajā dienā, kad Brazīlijas Amazones džungļu svelmē un mitrumā bija atlicis pievārēt pēdējo, 25 kilometrus garo posmu, Almai Vītolai vairs negribējās skriet. Iepriekšējā dienā bija pieveikti 108 kilometri. Tas Brazīlijas džungļu maratonā ir garākais sacīkšu posms. Pēc vairākām mūžamežos pavadītām dienām un nakšņošanas guļamtīklā Almai sāpēja mugura, tulznu pilnās pēdas. Taču skriet viņai negribējās citu iemeslu dēļ. 

Vairāki dalībnieki bija finišējuši dziļā naktī, tāpēc pēdējo startu sacīkšu organizētāji atlika. Torīt pulksten septiņos, kad parasti jau bija uz starta līnijas, Alma vēl gulēja guļamtīkā un jutās tik labi! Našķojās ar sēklu un graudu enerģijas batoniņu. Austrāliešu puisis no skrējiena bija izstājies un palikušajiem dalīja savu pārtiku. «Viņš zināja, ka man garšo šie batoniņi,» smaida Alma. Tā negribējās, lai pasākums beidzas! Taču pusdeviņos Alma nostājās uz starta līnijas, domāja – pēdējos 25 kilometrus neskries, bet lēnām noies. Tomēr viņa skrēja un dāmu konkurencē uzvarēja!  

Treniņi slapjās kedās

Par daudzdienu skrējienu Brazīlijas džungļos Alma pirms diviem gadiem izlasīja raid-organizācijas CNN portālā. Meitenei, kura tobrīd skrēja jau četrus gadus, šķita – tas būtu skaists piedzīvojums. No Ķekavas puses nākusī Alma Rīgas Stradiņa universitātes otrajā kursā studē fizioterapiju. Pirms gada sāka trenēties džungļu izaicinājumam, skrējienam, kuru dēvē par vienu no grūtākajiem un bīstamākajiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu