Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Zolitūdes traģēdijas krimināllietu Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa sāks skatīt 8.decembrī. Tikmēr tiesnesis Erlens Ernstsons, kurš nozīmēts par tiesnešu sastāva priekšsēdētāju, un viņa kolēģe Dzintra Zemitāne
nolēmuši sevi atstatīt no šīs krimināllietas izskatīšanas, jo esot interešu konfliktā. Lēmumos par atstatīšanu nav norādīti neapstrīdami interešu konflikta apstākļi, tāpēc tiesas priekšsēdētāja atzinusi atteikšanos par nepamatotu.

Elektroenerģijas uzņēmums Latvenergo drīzumā nāks klajā ar elektrības tarifu pazeminājumu par 6-8%, paziņojusi ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Tā esot pirmā reize Latvijas vēsturē, kad tiek samazināta cena elektrībai. Solītais kritums gaidāms no 1.janvāra. Galvenais tarifa samazinājuma iemesls ir labāki savienojumi ar Skandināvijas valstīm.

Banka Citadele veiks akciju sākotnējo publisko piedāvājumu fondu biržā Nasdaq Riga un Londonas Fondu biržā. Bankas mērķis ir piesaistīt līdz 115 miljoniem eiro. Piedāvājuma rezultātā iegūtie līdzekļi ļaus bankai turpināt izaugsmi, un tie tiks izmantoti, lai atmaksātu 34,7 miljonu eiro subordinēto noguldījumu Latvijas Privatizācijas aģentūrai. Pašlaik 75% plus viena bankas akcija pieder starptautiskai investoru grupai, ko pārstāv investīciju kompānija Ripplewood Advisors LLC, otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu