Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Uz piemiņas pasākumu Ankarā sanākušie cilvēki tur 10.oktobra terora aktā nonāvēto cilvēku portretus. Par divu pašnāvnieku saspridzināšanos kurdus atbalstošā pasākumā pie Turcijas galvaspilsētas centrālās stacijas galvenais aizdomās turētais ir teroristiskais grupējums Islāma valsts. Sprādzienos dzīvību zaudēja 97 cilvēki.

Nedēļas notikumi pasaulē

Lidsabiedrības Malaysia Airlines reisa MH17 lidmašīna virs Austrumukrainas pagājušajā gadā tika notriekta ar Krievijā ražotu zenītraķeti Buk, ar saviem secinājumiem iepazīstinājusi Nīderlandes Drošības pārvalde. Raķetes kaujas galviņa eksplodējusi kreisajā pusē pie Boeing 777 pilotu kabīnes.

Nozīmīgākais Sīrijas kurdu bruņotais grupējums un vairāki arābu bruņotie formējumi izveidojuši aliansi – Sīrijas Demokrātiskos spēkus. Tikmēr Sīrijas prezidenta Asada spēki ar Krievijas aviācijas atbalstu virzās uz priekšu valsts vidienē, iesaistoties smagākajās kaujās ar nemierniekiem, bet ASV vadītās koalīcijas lidmašīnas nometušas 50 tonnas munīcijas Sīrijas nemierniekiem, kas cīnās ar Islāma valsti.

Pēc mēnešiem ilgām mokošām sarunām panākta vienošanās par Lībijas nacionālās vienotības valdību, paziņojis ANO īpašais vēstnieks. Lībija pēc diktatora Muamara Kadafi gāšanas 2011.gadā ieslīga haosā, un tagad tajā pastāv divi konkurējoši parlamenti un valdības, kurām paralēli par ietekmi valstī cīnās vēl vairāki grupējumi. Vienošanās vēl jāapstiprina abiem konkurējošajiem parlamentiem, abu pušu amatpersonas jau paudušas skepsi par ANO paziņojumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu