Pastiept roku • IR.lv

Pastiept roku

3
Līgavas bioloģiskais tēvs Tods Bahmens aiz rokas paņēmis viņas patēvu Todu Sendroski, lai abi kopā vestu meitu pie altāra.

Kāds amerikāņu kāzu foto kļūst par globālu hitu

Britānija Peka pat iedomāties nevarēja, ka viņas kāzu foto kļūs par sensāciju visā pasaulē. Taču tieši tas ir noticis pēc 26.septembra, kad viņas īstais tēvs pienāca pie jaunās sievietes patēva un pastiepa aicinājumā roku, lai kopā aizvestu līgavu pie altāra. «Es pati tobrīd stāvēju aiz koka un to īsti labi neredzēju,» atceras Britānija. Taču ļoti labi dzirdēju. Pēkšņi viesi saviļņojumā noelsās, un daudzi sāka skaļi šņukstēt.»

Šis vienkāršais, bet cilvēcīgais žests pēc ģimeniskām peripetijām – vecāku šķiršanās, ieilgušas stīvēšanās par aizbildniecību un gadiem ilgas emocionālo rētu dziedēšanas – ir izraisījis globālu cunami sociālajos tīklos, kur tūkstošiem cilvēku diskutē par labo un slikto, par skumjo un priecīgo.

Klīniskā psiholoģe amerikāniete Dženeta Šrēgere, kas ikdienā strādā ar ģimenēm īpaši saspīlētos šķiršanās gadījumos, uzskata, ka sociālo mediju viļņošanās par Pekas kāzu foto vienlaikus ir daudzu izirušo ģimeņu atvašu vēlme noņemt kauna traipu no šķiršanās. «Sajust, ka tu neesi vienīgais bērns, kura vecāki ir šķīrušies. Sajust, ka patiesībā tā ir ļoti izplatīta parādība. Tas palīdz neitralizēt pārdzīvoto.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu