Siera mammas 33 bērni • IR.lv

Siera mammas 33 bērni

4
Malevss īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Māris Legzdiņš.

Zīmola SierŠtelle sieri tagad nopērkami ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, taču pirms gadiem četrpadsmit viss sākās ar 20 kilogramiem Jāņu siera, kuru restorāna pavāri uzsēja pēc senas Ogres kūrortpilsētas kulināru receptes

Zīmols SierŠtelle radās, pateicoties aizvadītajai krīzei. «Toreiz cilvēki pārstāja nākt uz restorāniem un pusdienot kafejnīcās. Uz darbu ņēma līdzi sviestmaizes un termosu ar tēju,» atceras uzņēmuma Malevss īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Māris Legzdiņš. Tā kā viņa pamatnodarbošanās tolaik bija ēdināšanas bizness, kopā ar kolēģiem sākuši domāt, kā rast izeju no krīzes situācijas, un atcerējušies par sieru, ko pavāri restorāna apmeklētājiem uz Jāņiem sākuši siet jau 2001.gadā. Vēlāk, kad apjomi pieauguši, viņi Jāņos to pārdevuši arī savā konditorejā. Siers, kas nedaudz atšķīries no tradicionālā Jāņu siera, garšojis gan pašiem, gan pircējiem.

Pašlaik nelielajā restorāna piebūvē mēnesī saražo ap 20 tonnām siera, piedāvājot pircējiem vairāk nekā 30 dažādu nenogatavināto pusmīksto sieru šķirņu. Tomēr, kā saka Māris, pamatā visam ir tā sākotnējā recepte, ko atraduši restorāna pavāri un kuru viņš pats sauc par visu pašreizējo sieru mammu.

Milicija par restorānu

Restorāns Policijas akadēmija ’98 līdz ar siera ražotni aiz tā atrodas blakus Ogres stacijai – bijušās kūrortpilsētiņas vēsturiskajā centrā.  

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu