Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Mēness sargs
Kristīne Simsone

 


oooo
 Mēness sargs / Mune, le gardien de la lune. Lieliska franču animācijas filma, kas stilistikā izceļas uz kopējā repertuāra piedāvājuma. Jauno režisoru dueta – Aleksandra Ebojana un Benuā Filipona – veidotā Mēness sargs noris sirreālā brīnumpasaulē. Tur debess spīdekļus sev nopakaļus velk kā no Dalī gleznām izkāpuši garkājaiņi, un nesamudžināto, taču nepavisam ne banālo sižetu caurstrāvo sengrieķu leģendu motīvi. Sirsnīgs un krāšņs Eiropas animācijas piedzīvojums. No 2.oktobra.

oooo Upurējot bandinieku / Pawn Sacrifice. Robeža starp ģenialitāti un neprātu ir trausla – to, spēlējot filmas galveno varoni, šaha izcilnieku Bobiju Fišeru savā sniegumā trāpīgi ataino aktieris Tobijs Magvairs. Viņa jaudīgā aktierspēle ir filmas esence, kas skatīšanos padara tik saistošu un kompensē dažus trūkumus, piemēram, vieglo virspusējības sajūtu. Taču kopumā režisoram Edvardam Cvikam ir izdevies patiesi baudāms darbs par spilgtu personību sarežģīta laikmeta – aukstā kara – kontekstā. No 25. septembra.

ooo Melnā mise / Black Mass. Biogrāfiskā krimināldrāma par apcietināto amerikāņu gangsteri Vaitiju Baldžeru var lepoties ar Džonija Depa jēdzīgāko pēdējo gadu kinolomu. Deps ir tik pārliecinošs, cik nu lentes scenārijs to atvēl – nogrimēts līdz nepazīšanai, padarīts baiss ar nedabisku acu krāsas maiņu. Taču vairāk par vizualitāti no šīs filmas gribētos sagaidīt brutālā noziedzības karaļa rīcības motīvus un kaut nelielu ieskatu viņa raksturā un psiholoģijā. Baldžers filmas beigās tā arī paliek mīkla. Citādi – cienīgs mafijas trilleris, kurā interesantāk par pašu antivaroni ir vērot FIB darbinieku nevēlēšanos tukšu ambīciju dēļ Baldžeru arestēt. No 1.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu