Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks izdevis rīkojumu, ar kuru no 21.septembra KNAB darbiniekiem tiek pārtraukts apmaksāt virsstundas. Rīkojums paredz virsstundas kompensēt ar «apmaksātu atpūtas laiku». Rīkojums saskaņots ar valdības vadītāju Laimdotu Straujumu, kas uzskata, ka «KNAB darbu šīs izmaiņas nekādā veidā neietekmēs». 

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) bijusī dzīvesbiedre Jeļena Ušakova Rīgas brīvostas pārvaldē pusgadu pilda sabiedrisko attiecību konsultantes pienākumus. Pats Ušakovs arī strādā Rīgas brīvostas valdē. Korupcijas apkarotāji atzīst, ka šajā gadījumā likums «apiets ar līkumu» – šādas situācijas normatīvie akti nevar noregulēt, un tās ir vērtējamas no ētikas prizmas.

Valdība apstiprināja nākamā gada valsts budžeta likumprojektu ar plānoto deficītu 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Aizsardzības finansējums 2018.gadā sasniegs 2% no IKP. Veselība kā budžeta prioritāte valdībai būšot 2017.gadā, sola premjerministre Laimdota Straujuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu