Imitēt dabu • IR.lv

Imitēt dabu

5
Everests.
Kristīne Simsone

Piedzīvojumu drāmā Everests vienā no galvenajām lomām ir kalns

Sākumpunkts: 1996.gada maijā, kāpjot Everestā, slikto laikapstākļu dēļ gāja bojā astoņi alpīnisti. Ar gandrīz 20 gadu pauzi dramatizēta traģēdijas hronoloģija ir iemūžināta Everesta vārdā nokristītajā filmā. Viens no ekspedīcijas izdzīvotājiem teksasietis Beks Vezerss, kuru filmā spēlē aktieris Džošs Brolins, intervijā ietekmīgajam piedzīvojumu žurnālam Outside šā stāsta ilgo ceļu līdz spēles kino pamato ar kinematogrāfa tehnisko iespēju paplašināšanos. 

Nepārprotiet – lentes filmēšana Everesta skarbajā vidē, izņemot bāzes nometni, nenotika, taču kalnu skati datorgrafikā ir «samontēti» no safilmējumiem Itālijas Alpos, iespaidīgām imitācijām studiju telpās un, protams, specefektiem. 

Rezultāts tik tiešām ir vērienīgs un ticams. Saprotams arī, kālab filmas veidotāji, to skaitā islandiešu režisors Baltazars Kormakurs (Baltasar Kormákur) īsteni holivudiskā stilā ir fokusējušies uz vizuālo perfekciju, – vienā no galvenajām lomām ir pats Everests. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu