Par superīgu valsti • IR.lv

Par superīgu valsti

9
Mārtiņš Krieviņš.
Aivars Ozoliņš

Valsts kancelejai jākļūst par pārmaiņu līderi pārvaldē, uzskata tās jaunais direktors Mārtiņš Krieviņš

Mārtiņš Krieviņš atgriežas valsts pārvaldē ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) gūtu pamatīgu starptautisku pieredzi un pārliecību, ka Latvija var būt «superīga» valsts. Citādi nemaz nebūtu pieteicies konkursā, viņš skaidro, kāpēc piekritis pretendēt uz Valsts kancelejas (VK) direktora vietu, kura pavasarī atbrīvojās, jo Elita Dreimane bija spiesta aiziet, kad bija zaudējusi pielaidi darbam ar valsts noslēpumu.

Sarunājamies Mārtiņa Sirmā 3 pavāru restorānā Jēkaba kazarmās. Jaunais valsts ierēdnis nr.1 uzreiz un labprāt piekrita intervijai, taču ar nosacījumu, ka tā tiek publicēta tikai pēc tam, kad viņš 21.septembrī oficiāli sācis pildīt pienākumus. Taču amatpersonai pieļaujamā un nepieļaujamā skaidra apzināšanās netraucē viņam būt palaikam vaļsirdīgi skarbam par Latvijas valsts pārvaldē, kā viņš uzsver, iepriekšējos dažus gadus no malas vēroto.

Dreimanes atstātais mantojums ir smags. «Pazīstu šo iestādi ļoti labi,» saka Krieviņš, kuram VK 2004.gadā kļuva par pirmo darbavietu valsts pārvaldē. Tāpēc «man bija tiešām ļoti sāpīgi noskatīties, ka iestāde, kuru ārzemēs tik ļoti augstu respektēja un ar ko varējām lepoties, ir vienkārši pazudusi».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu