Par spīti • IR.lv

Par spīti

4
Šāds skats paveras no augstākās topošās Rīgas dzīvojamās mājas — Z–Towers Ziemeļu torņa 30.stāva apartamentiem. Tālumā aiz Pārdaugavas zaļā deķa redz ne tikai jūru, bet pat Jūrmalas sanatoriju augstceltnes. Par spīti blokmājām un lielveikaliem, lielceļiem un debesskrāpjiem, Pārdaugava vienmēr bijusi «mazā zaļā Rīga». Lielās Rīgas pārupes dārzs. Mājas te ir zemākas un šķietami necilākas, ielas — šaurākas un šķībākas, toties pagalmi zaļāki un koki kuplāki. Tieši no Pārdaugavā neiederīgajiem debesskrāpjiem šo idilli redz vislabāk. Par spīti.

Šovasar Ir piedāvā ekspedīciju stāstus, kuru autors Mārtiņš Ķibilds aicina doties klejojumos. «Kad biju mazs, vecākiem bija savdabīgs brīvā laika pavadīšanas veids – iesēsties kādā Rīgas sabiedriskā transporta maršrutā un izlūkot, kas atrodas galapunktā. Man nepatika, tomēr pielipa. Tagad ķeru kaifu no šķietami bezmērķīgiem klejojumiem.» LTV1 ēterā 3.septembrī startē viņa autorraidījums par dzīvesvidi Adreses

Izstāstīt Pārdaugavu pāris lappusēs un dažās bildēs nav iespējams. Puse Rīgas kā nekā. Fotogrāfe Inta Ruka vairākus gadus fotografēja vienu vienīgu Āgenskalna māju – tā tapa pasaulslavenā pārdaugaviešu portretu kolekcija Amālijas iela 5a. Man Pārdaugava vienmēr bijusi nedefinējamas mīlas objekts, varu tur klaiņot stundām ilgi jebkurā gadalaikā un uziet arvien jaunas vietas un lietas. Pārdaugava ir tik liela, sena, dziļa un dažāda, ka pietiek visiem, un katram sava.

Citi stāsti

Facebook.com/LTVadreses
Instagram.com/martinskibilds

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu