Šovs pret revolūciju • IR.lv

Šovs pret revolūciju

3
«Propaganda saka: lūk, jūs gribat pārmaiņas, paskatieties, kas notiek Ukrainā! Pilsoņu karš, posts, bojāeja.»

Sociologs Ļevs Gudkovs skaidro, kāpēc ekonomikas krīze nekaitē Putina brīnumainajam reitingam

Ļevs Gudkovs vada Levada centru – respektētāko Krievijas sabiedriskās domas pētījumu veicēju, kurš jau kopš 1987.gada mēra iedzīvotāju noskaņojumu. Par propagandas ietekmi viņu Maskavā iztaujā Re:Baltica līdzstrādnieks, Krievijas žurnālists Leonīds Ragozins.

Īsā laikā propaganda sasniedza kolosālu efektu, pieauga Putina reitings. Kā tas izdevās?
Pirmais priekšnoteikums ir informatīvā izolācija – bija slēgti alternatīvie informācijas avoti, interneta lapas, kabeļtelevīzijas. Iedzīvotāju pamatmasai vienīgais notikumu interpretācijas kanāls bija Krievijas centrālā televīzija, kas atrodas prezidenta administrācijas kontrolē.

Otrs priekšnoteikums ir ļoti agresīva un efektīva propagandas kampaņa, lai diskreditētu Ukrainas reformas – tiesiskas, godīgas, nekorumpētas valsts izveidi. Ja [Ukrainā] tas izdotos, būtu apdraudēta Putina režīma stabilitāte. Vairākus gadus Putina popularitāte bija kritusies, cilvēki bija noguruši no autoritārā režīma. Tāpēc, diskreditējot Maidanu, patiesībā propaganda sit pa Krievijas opozīciju, kura motivēja cilvēkus iziet protesta akcijās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu