Likumu, nevis raganu medības • IR.lv

Likumu, nevis raganu medības

6

 

Jūsu žurnālā publicēts raksts Miljons no Kremļa, kas balstās uz Re:Baltica ziņojumu par Latvijas organizācijām, kas saņem grantus no Krievijas, un kurā pieminēta arī manis vadītā organizācija. Lai paliek uz autoru sirdsapziņas acīmredzamās kļūdas un meli. Gribētos pievērst uzmanību divām svarīgām lietām.

Pirmkārt, ziņojums signalizē, ka valstī ir organizācijas, kas saņem naudu no Krievijas fondiem, un tas bezmaz vai apdraud Latvijas nacionālo drošību. Otrkārt, grantu saņēmēji nosaukti par «Kremļa ietekmes aģentiem», kaut gan šādiem apgalvojumiem ir nepieciešami pamatojumi. Jāizprot ne tikai finansējuma avots, bet arī projekta būtība. Krievijai, neraugoties uz būtisku atvēsināšanos attiecībās ar Rietumiem, joprojām paliek daudz kopīgu interešu ar ES, ASV. Piemēram, cīņa pret islāma radikālismu, ekstrēmismu, humanitārās jomas pētījumi, nabadzības apkarošana u.c.

Piemēram, manis vadītā organizācija jau trīs gadus nodarbojas vienīgi ar pētnieciskiem projektiem, turklāt Baltijas valstis principiāli netiek iekļautas tās interešu lokā. Veicam pētījumus Krievijā, Ukrainā, ES valstīs – kur sanāk dialogs pēc būtības. Vai tas atbilst Krievijas politikai? Laikam gan, citādi Krievija mūs nefinansētu. Vai Latvijai tas ir slikti? Domāju, ka vairāk labi nekā slikti, jo drīz tai būs jāsaskaras, piemēram, ar bēgļu problēmām un ārvalstu pieredze lieti noderētu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu