Atvērtības un dāsnuma robeža • IR.lv

Atvērtības un dāsnuma robeža

5
Elena Stanesku un Mariana Jona ubago Stokholmas centrā. Pagājušomēnes kāds viņas aplēja ar benzīnu. Mariana aizdegās, un viņai bija jāskrien glābties uz strūklaku.

Līdz šim Zviedrija uzņēmusi visvairāk patvēruma meklētāju no citām zemēm, ja rēķina proporcionāli uz valsts iedzīvotāju skaitu. Taču tagad zviedru iecietības robežas sāk pārbaudīt nabadzīgie migranti no Austrumeiropas

Visu vasaras nakti ubagojis pie bāriem un naktsklubiem, no Rumānijas atceļojušais bezpajumtnieks George Ranku kādurīt beidzot iemiga Bercēliusa parkā Stokholmā. Tad viņu pēkšņi uzmodināja asas sāpes sejā.

«Es jutu, kā lobās nost āda. Pielēcu kājās. Aizspiedu acis,» viņš stāsta, norādot uz vietu parkā, kur kāds viņu bija aplējis ar kodīgu vielu. Tās sastāvā, kā uzskata policija, bija hlors. «Es domāju, ka miršu.»

Pateicoties ārstu pūliņiem, Ranku izdevās palikt bez redzamām brūcēm. Taču uzbrukums, kurā līdz šim nav izdevies atrast pat aizdomās turamo, viņam ir atstājis citādas rētas. «Kad atgriežos tajā parkā, sāku trīcēt,» saka Ranku, kurš izskatās vecāks par saviem 27 gadiem. Viņš vēlas atgriezties Rumānijā, līdzko būs iekrājis mazliet naudas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu