Magoņa tiesa • IR.lv

Magoņa tiesa

6
Uģis Magonis.
Indra Sprance

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pagājušajā nedēļā aizdomās par liela apmēra kukuļa ņemšanu aizturējis vienu no labāk atalgotajām valsts amatpersonām – Latvijas dzelzceļa ilggadējo vadītāju Uģi Magoni (50). Kā notika Magoņa aizturēšana, un ko par KNAB darbu domā tā darbinieki?

Kamēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atradās atvaļinājumā, bet viņa vietnieks korupcijas apkarošanas jautājumos Jānis Roze pazuda no biroja līdz ar darba dienas beigām (iespējams, kā ierasts, autoinstruktora gaitās), ierindas KNAB korupcijas apkarotājiem pagājušajā ceturtdienā smagākais darbs tikai sākās. Agrā vakarpusē operatīvo darbību rezultātā neilgi pēc iebraukšanas Latvijā aizdomās par pusmiljona eiro kukuļa pieņemšanu aizturēts Latvijas dzelzceļa (LDz) valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis. 

Oficiālā informācija par notiekošo ir skopa – ierosināts kriminālprocess pret Magoni par liela apmēra kukuļa pieņemšanu, aizdomas, ka kukulis ņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma LDz ritošā sastāva serviss dīzeļvagonu iepirkumu. Magonim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. 

Plašāku informāciju ne KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, ne citi lietā tieši vai pastarpināti iesaistītie nesniedz, taču ir skaidrs – tik augsta līmeņa amatpersonas pieķeršana ar pusmiljonu eiro skaidrā naudā ir labākais KNAB «ķēriens» pēdējo gadu laikā. Tas viss apstākļos, kad birojs nomocīts iekšējos konfliktos, turpinās tiesvedības pret darbiniekiem, virkne pieredzējušu izmeklētāju darbu birojā pametuši, bet esošie strādā «par spīti vadībai», pienākuma apziņā pret valsti un KNAB.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu