Pūtēji, dziedātāji, Meta un Loengrīns • IR.lv

Pūtēji, dziedātāji, Meta un Loengrīns

4
Tanja Ariane Baumgartnere

Pieci interesanti koncerti vasaras izskaņā

11.augustā Dzintaru koncertzālē
Canadian Brass (rīko festivāls Summertime)

Pēc ierakstiem liekas neiespējami, ka Canadian Brass koncertā būtu iespējama vilšanās. Kaut arī ansamblis izveidots 1970.gadā, no pirmā sastāva palicis tikai līdzdibinātājs, tirgvedības stratēģijas izveidotājs, publiskā tēla idejas līdzautors tubists Čaks Delenbahs. Tātad nav jābaidās, ka atbrauks novecojušas zvaigznes un gurdeni lēkās pa atmiņu lauskām. Kvinteta pašaprakstā acs aizķeras aiz teikuma – lai kādi joki tiktu plēsti (un CB ir meistari šajā ziņā), lai kādas virtuozitātes rādītu pieci vīri melnos uzvalkos un baltās sporta kurpēs, pirmajā vietā vienmēr ir visaugstvērtīgākās kvalitātes atskaņojums. Respektīvi, nekas nenotiek uz mūzikas rēķina.

Kvintets spēlē izcilas kvalitātes in­strumentus. Tādējādi ne nu gluži šķēpi mirdzēs zeltsaules staros, bet gan zeltā (24 karāti!) apdarināts mežrags, trompetes un trombons, žilbinot publiku, zibēs rietošās jūrmalas saules gaismas signālos.

11. un 25.augustā Rīgas Domā
Bahs, profesionālais pūtēju orķestris Rīga un diriģenti Guntis Kuzma un Valdis Butāns

Tie, kas dzirdējuši, kā mūsu luteriskās katedrāles pārbagātajā akustikā skan profesionāls pūtēju orķestris, ticēs, kad teikšu – šie divi koncerti jādzird vismaz divu iemeslu dēļ.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu