Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Konkurences padome (KP) uzlikusi 70 000 eiro naudas sodu 11 uzņēmumiem, kas ar konkurentiem bija saskaņojuši piedāvājumus a/s Latvijas Valsts meži kokmateriālu sagatavošanas iepirkumam. KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama pavēstīja par vēl vienas līdzīgas lietas pārbaudi ar citu uzņēmumu iesaisti, piebilstot, ka karteļa vienošanās kļuvušas par «vietējā biznesa pazīmi» arī būvniecības un autotransporta publiskajos iepirkumos.

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš kļuvuši par Eiropas čempioniem. Latviešu tandēms Klāgenfurtē Austrijā Eiropas čempionāta finālā ar 2:0 (21:18, 21:18) uzveica itāļus Aleksi Ranjēri un Adrianu Karambulu, izcīnot zelta medaļas. Iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālos Samoilovs un Šmēdiņš kļuva par sudraba medaļniekiem.

Kazahstānas pilsētā Almati notikušajā 27.pasaules informātikas olimpiādē trīs Latvijas skolēni izcīnījuši medaļas. Zelta medaļu ieguvis Aleksejs Zajakins no Rīgas 89.vidusskolas, bronzas godalgas – Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki Aleksejs Popovs un Kristaps Čivkulis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu