Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijas juriste un nevalstiskās organizācijas Patvērums Drošā māja pārstāve Gita Miruškina ir pirmā no Latvijas, kas saņem ASV Varoņa balvu cilvēktiesību jomā. Viņa sniegusi palīdzību vairāk nekā 150 cilvēktirdzniecības upuriem un pārstāvējusi tos gandrīz 30 tiesas procesos, ieskaitot Latvijā pirmo cilvēktirdzniecības prāvu – nozīmīgu juridisku procesu, kas vēl nav noslēdzies.

Pēc 2017.gada 1.janvāra varēs lūgt piešķirt jaunu personas kodu bez dzimšanas datuma norādīšanas, nolēmusi valdība. Persona, kurai jau piešķirts personas kods ar dzimšanas datiem, pēc 2017.gada vienu reizi brīvprātīgi varēs lūgt piešķirt jaunu personas kodu bez dzimšanas datuma norādīšanas, kas būs nemainīgs. Jaunais personas kods tiks veidots no vienpadsmit cipariem. Personas koda pirmie cipari būs «32», bet pārējie cipari – automātiski sistēmas ģenerēti nejauši cipari no 0 līdz 9.

Kamēr izglītības ministre Mārīte Seile apgalvo, ka skolēnu dziesmu un deju svētku komisijai nekas nav slēpjams sabiedrībai, izņemot bērnu sensitīvos personas datus, Rīgas domes kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde izsūtījusi vēstuli pašvaldības pašdarbības kolektīvu vadītājiem, mudinot vispār nerunāt ar žurnālistiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu