Bēgļi un populisti • IR.lv

Bēgļi un populisti

6
Aivars Ozoliņš

Nacionālās apvienības ksenofobiskā kampaņa vien valdību negāzīs

Nacionālās apvienības izdarības «pret imigrāciju» liek domāt, ka tai šis temats šķiet politiski tik ienesīgs, ka ar to kā karogu atmaksātos pat pasēdēt opozīcijā līdz nākamās Saeimas vēlēšanām. Nākamnedēļ NA deputāti piketēšot pret valdību, kuras koalīcijā paši ir, un pošoties valdības lēmumu par 250 bēgļu uzņemšanu pat apstrīdēt Satversmes tiesā.  

Ja domstarpības ar koalīcijas partneriem tik asas, vai nebūtu pareizi atstāt valdību un vērsties pret to ar visu opozīcijas morālo spēku, nevis turpināt trīties uz diviem krēsliem vienlaikus?

Dažs labs NA droši vien tiešām justos komfortablāk, ja varētu «iziet no skapja» un legāli apkampties ar Saskaņu ne tikai par Putina «ģimenes vērtībām» un pret «sapuvušo Gejropu», bet arī pret apdraudējumiem «baltajai rasei». Kā Saskaņas centra Jānis Ādamsons jau 2011.gadā paziņoja, «ar baltās rases pārstāvjiem mēs kopīgu viedokli atradīsim, mums ir kaut kur līdzīga mentalitāte», bet, redz, ja «sabrauks šeit musulmaņi, es nezinu, ko mēs šeit darīsim».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu