Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ungārijas aizsardzības spēku kareivji ar dzeloņstieplēm aprīko 175 metrus gara žoga posmu, kas paredzēts pagaidu robežas slēgšanai, lai pasargātos no nelegālo imigrantu plūsmas iekļūšanas valstī no Serbijas puses.

Nedēļas notikumi pasaulē


Grieķija sākusi maksāt parādsaistības
– tā samaksājusi Starptautiskajam Valūtas fondam nokavētās parādsaistības 2,05 miljardu eiro apmērā. Šonedēļ darbu atsākušas Grieķijas bankas, taču kapitāla plūsmas kontroles pasākumi ir saglabājušies. Valstī vienlaikus pieauguši arī vairāki nodokļi, piemēram, pievienotās vērtības nodokļa likme pakalpojumiem un plaša patēriņa precēm palielināta no 13% līdz 23%.

Bijušais teroristu organizācijas Doņeckas Tautas republika (DTR) līderis Igors Girkins (Strelkovs) oficiāli apsūdzēts par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanas organizēšanu Ukrainā pirms gada. Čikāgas tiesā lietu ierosinājuši 18 upuru ģimenes locekļi, kas pieprasa kompensācijās 900 miljonu dolāru. Prasībā teikts, ka Girkins rīkojies ar Kremļa svētību, dodot rīkojumu notriekt lidmašīnu. Lidmašīna tika notriekta pērn 17.jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 cilvēki.

Četru gadu cietumsodu Vācijas tiesa piespriedusi bijušajam SS virsniekam Oskaram Grēningam, kas pazīstams arī kā «Aušvicas grāmatvedis». Tiesa atzina 94 gadus vecā Grēninga vainu, norādot, ka viņš ir līdzatbildīgs par 300 000 cilvēku slepkavību. Saskaņā ar apsūdzību Grēnings Aušvicas koncentrācijas nometnē esot šķirojis un uzskaitījis nacistu upuriem atņemtos naudas līdzekļus. Savā pēdējā vārdā Grēnings pauda dziļu nožēlu, ka viņam nācies dienēt Aušvicā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu