Neredzamā nauda • IR.lv

Neredzamā nauda

3
Pauls Raudseps

Rīgas domes aizvējā bez konkursa tiek piešķirti miljoniem vērti pasūtījumi

Rīgas mēram Nilam Ušakovam ir triks. Viņš prot padarīt naudu neredzamu.

Jau gadiem Rīgas domes valdošā Saskaņas koalīcija iemanījusies lielas summas no pilsētas budžeta, kur to izmantošana ir pārskatāma un par izlietojumu jāatskaitās, bez konkursa iepludināt komercstruktūrās, kuras pieder vai nu pašvaldībai, vai nu ar domes vadību saistītiem cilvēkiem. Komercstruktūrām ir priekšrocība – nav jāatskaitās par rīdzinieku naudas tērēšanu, kuru aizsedz «komercnoslēpuma» plīvurs. Un mēs varam tikai noskatīties, kā Ušakovs pēc kārtējās performances paklanās un noiet aizkulisēs, kur kaut kas ļoti aizdomīgi čaukst.

Šonedēļ atkal acu priekšā pazibēja divi fokusi. Pirmais it kā sīciņš, tomēr tieši tajā Ušakovu gandrīz pievīla veiklie pirkstiņi. Pērnruden Rīgas dome pasūtīja no advokātu biroja Dzanuškāns un partneri pētījumu par 35 000 eiro. Tā gadījās, ka šā biroja dibinātājs un vadītājs ir Rīgas domes priekšēdētāja juridiskais padomnieks Jānis Dzanuškāns. Kāds tur pārsteigums, ka pasūtījums tika piešķirts bez konkursa, jo to, lūk, atļaujot publisko iepirkumu likums. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu