Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Terminators: Genisys
Kristīne Simsone

 


ooc
 Terminators: Genisys / Terminator: Genisys. Grāvēju pārfilmējumu gads ir pilnās burās: jau esam pārdzīvojuši Juras laikmeta pasauli, gaidāmi Zvaigžņu kari, bet tagad piektā «sērija» Džeimsa Kamerona radīto Terminatora grāvēju franšīzē. Protams, var ķiķināt par leģendāro dialoga vienrindīšu atreferēšanu un gavilēt par «Ārnija» atgriešanos, kurai par godu scenārijs pat tika pielāgots aktiera vecumam, lai paskaidrotu kiborga acīmredzamo novecošanu. Taču vairāk par ambīciju mudžināt stāstu ar mētāšanos šurpu turpu, lai radītu iespaidu, ka filma ir gudrāka, nekā patiesībā ir, skumdina fakts, ka nu itin visas pagātnes kinoikonas tiek pārtaisītas par gariem «seriāliem» ar īsu saturu. No 10.jūlija.

ooo Tas neveiklais brīdis / Un moment d’égarement. Stāsts par diviem draugiem un viena afēru ar otra meitu nav savdabs Stenlija Kubrika (un, protams, Nabokova) klasikās lentes Lolita un franču komerckino krustojums, bet gan tāda paša nosaukuma 1977.gada režisora Kloda Berī lentes pārfilmējums. Stāsts par divu ģimeņu jautrības un intrigu pilnajām brīvdienām Korsikā «atjaunināts» ar Vinsentu Kaselu un Fransuā Klizē (Neaizskaramie) galvenajās lomās, un manāmi stereotipisku skatījumu uz vīriešiem un sievietēm, tāpat kā pārmērīgu tieksmi visu uzskaistināt. Par mata tiesu, bet filmai izdodas nobalansēt, nepārkāpjot jēlas jandāliņkomēdijas slieksni. No 10.jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu