Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Pēc referenduma Grieķijā un potenciāli jaunām sarunām ar kreditoriem atkāpies Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis, kura rakstura īpašības un uzvedība līdz šim īpaši kaitināja sarunu partnerus. Savu darba vietu viņš pameta ar mīļāko braucamrīku savas sievas pavadībā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Referendumā 61,31% grieķu nobalsojuši pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem. Par vienošanos ar aizdevējiem nobalsojuši 38,7% vēlētāju. Eiropas Centrālā banka paziņojusi, ka turpinās palīdzību Grieķijai 90 miljardu eiro apmērā – tādā pašā līmenī, kādā šī palīdzība tika sniegta pirms referenduma. 

Ungārijas parlaments akceptējis lēmumu gar robežu ar Serbiju uzbūvēt 175 km garu un četrus metrus augstu žogu, lai apturētu nelegālo imigrantu plūsmu. Ungārija dienvidos robežojas ar Serbiju, kas nav ES dalībvalsts, kā arī ar Rumāniju un Horvātiju, kas ir ES valstis, bet nav Šengenas zonā. Jaunais likums ietver arī stingrākus noteikumus par patvēruma pieprasīšanu, ļauj turēt imigrantus pagaidu nometnēs, paredz paātrināt iesniegumu izskatīšanu un ierobežot atkārtotu to pārskatīšanu.

Lielbritānija izdevusi orderi bijušo Latvijas krājbankas un bankas Snoras īpašnieku Vladimira Antonova un Raimonda Baranauska arestam. Tiesa arī atsaukusi lēmumu ļaut viņiem uzturēties brīvībā apmaiņā pret drošības naudu, jo Antonova advokāts paziņojis, ka klients devies uz Krieviju. Baņķieru izdošanu jau vairāk nekā trīs gadus cenšas panākt Lietuva, lai sauktu pie atbildības par Snoras īpašumu 490 miljonu eiro vērtībā piesavināšanos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu