Krama puikas tērauda lode • IR.lv

Krama puikas tērauda lode

4
«Nav jau māksla saražot. Māksla ir panākt savas produkcijas atpazīstamību un to pārdot,» saka D Dupleks īpašnieks Aivars Dundurs.

Norūdījies profesionālajā sportā un vēl padomju laikā uzkrājis zināšanas, strādājot kopā ar Latvijas brīvvalsts ieročkaļu cunftes meistaru, Aivars Dundurs Ādažos radījis munīcijas ražotni, ar kuras lodēm šauj mednieki visā Eiropā

Pasaules lielākajā ieroču un munīcijas izstādē Lasvegasā šogad divu štatu pārstāvji neatkarīgi viens no otra piedāvāja uzņēmuma D Dupleks īpašniekam Aivaram Dunduram pārcelt ražotni uz ASV. Tad spēkā stātos speciāla valsts atbalsta programma, kas amerikāņiem ļauj piesaistīt inovatīvus, unikālus produktus no citām valstīm.

Pilnīgi jauna tipa munīcijas ražošanu gludstobra medību ieročiem Aivars Dundurs sāka 2001.gadā. Aizņēmies no tēva 15 000 latu un pamatkapitālā ielicis vecu žiguli, viņš nodibināja uzņēmumu un gāja pēc licences. Bet ierēdņi neziņā raustīja plecus un šaubījās, vai parasts uzņēmējs maz drīkstot ražot lodes un patronas, jo Latvijā neviena šāda licence vēl nebija izsniegta. Izstudējis likumus, Dundurs secinājis, ka nav tāda panta, uz kura pamata to varētu liegt. 

Pašlaik uzņēmums D Dupleks savu produkciju eksportē uz 33 pasaules valstīm un pēdējos gados mēģina iespraukties arī milzīgajā ASV tirgū, kur netrūkst ne ieroču, ne munīcijas. «Nav jau māksla saražot. Māksla ir panākt savas produkcijas atpazīstamību un to pārdot. Jo pasaule ir daudz, daudz lielāka, nekā mums dažbrīd Latvijā šķiet,» saka uzņēmuma īpašnieks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu