Breksis pie stroķiem • IR.lv

Breksis pie stroķiem

3
Raimonds Bergmanis.
Aivars Ozoliņš

Ģeopolitiskā situācija mudinājusi Raimondu Bergmani kandidēt uz Saeimu, un tagad viņš gatavs aizsardzības ministra amatā lauzt stereotipus par sportistiem politikā

Triju olimpisko spēļu dalībnieks, desmitkārtējs Latvijas čempions svarcelšanā Raimonds Bergmanis ir radis daudz strādāt – kā pats teic, pēdējos septiņos gados viņam vasarā nav bijis nevienas brīvas dienas. Tomēr laiks pēc izvirzīšanas par kandidātu aizsardzības ministra amatam esot sevišķi smags: «Nāku mājās kā izspiesta jāņoga.» Turklāt pagājušonedēļ vēl arī abiem vecākajiem bērniem bija izlaidumi – meita beidza ģimnāziju, dēls 9.klasi -, kuru organizēšanā arī bija jāpiedalās. Tomēr «aiz cieņas pret jūsu žurnālu» Bergmanis piekrīt sarunai un atlicina tai laiku piektdienas vakarā savās mājās Mežaparkā.

Kolēģi Saeimā raksturo Bergmani kā ļoti čaklu un izdarīgu tautas priekšstāvi. Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš (Vienotība) teic, ka Bergmanis esot viens no retajiem delegātiem NATO Parlamentārajā asamblejā, kas izlasot visus dokumentus «līdz galam». Patriots, vienkāršs, cilvēcīgs – tā izsakās vai visi, kuriem iznācis ar viņu kopā strādāt vai tikai viņu satikt. Tomēr paliek jautājums, vai ar to pietiek, lai Breksis, kā Bergmani dēvējot draugi, varētu sekmīgi vadīt NATO valsts aizsardzības ministriju, turklāt krasi pieauguša ārējā apdraudējuma laikā.

Bergmani izvirzījušās Zaļo un Zemnieku savienības attieksme pret valdības koalīcijas līgumā paredzēto privilēģiju vadīt šo ministriju neizskatījās nopietni – paziņojuši, ka meklēšot ar aizsardzības jomu saistītu cilvēku, «zaļie zemnieki» kā vienu no kandidātiem minēja arī biškopi, kura vienīgā saistība ar jomu bija Ādažu poligona teritorijā izvietoti bišu stropi. Bet Bergmaņa darbu Rekrutēšanas centrā dižkareivja pakāpē paši pēc tam dēvēja par mazāk svarīgu politiskam amatam, kaut gan viņa pieredze politikā ir krietni mazāka nekā armijā – Bergmanis tikai pērn pavasarī iestājies Zaļajā partijā un rudenī pirmo reizi ievēlēts Saeimā. «Pirmo reizi iegāju Saeimas plenārsēžu zālē 4.novembrī. Pirms tam nekad nebiju bijis.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu