Lejup • IR.lv

Lejup

3
Aivars Ozoliņš

Vienotības problēmas ar finansējumu ir partijas politikas rezultāts

Valsts finansējuma iespējamā atņemšana Vienotībai būtu kārtējā vītne apvienības šļūcienā pa lejupejošu renes spirāli. Šāda finansējuma zaudēšana nevarētu iznīcināt stipru partiju, taču stipra partija nebūtu pieļāvusi likuma pārkāpumus, par kuriem tai var atņemt budžeta finansējumu. Vienotības problēmas ir ne tikai pašas radītas, bet arī pavisam loģisks partijas politikas rezultāts.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ir atzinis par partijas tēriņiem 12.Saeimas vēlēšanu kampaņā trešo personu apmaksātos reklāmas materiālus par vairākiem Vienotības kandidātiem, līdz ar to apvienība varētu būt pārkāpusi vienai partijai atļauto maksimālo 423 tūkstošu eiro reklamēšanās summu, par ko tai var atņemt valsts finansējumu, kas Vienotībai ir 140 tūkstoši gadā.

Par labu Vienotībai pašlaik varētu teikt, ka tā vismaz nemēģina sevis aizstāvēšanai apšaubīt likumu, kas pieļauj praksi, ka veiklu politisku darboņu maza grupiņa faktiski iznīcina vienu partiju pēc otras, ar labi organizētu kampaņu pārkāpdama priekšvēlēšanu reklamēšanās noteikumus. Vairāki kandidāti, kuru «trešo personu» kampaņu tēriņus KNAB tagad pieskaitījis klāt Vienotības izdevumiem, pirms tam bija tieši tāpat nodrošinājuši vēlēšanu tēriņu griestu pārsniegšanu arī Zatlera Reformu partijai, kura 2013.gadā zaudēja valsts finansējumu par pārkāpumiem iepriekšējās Saeimas vēlēšanās 2011.gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu