Golfa pusbrālis • IR.lv

Golfa pusbrālis

3
Diskgolfu spēlē ar tieši šai spēlei paredzētu lidojošu disku un no stieņiem un ķēdēm izgatavotu grozu.

Diskgolfs var būt lieliska vasaras izklaide gan ģimenei, gan draugu kompānijā. Ērts apģērbs, kurā nav žēl līst krūmos, un pacietība ir šā sporta veida sabiedrotie

Diskgolfs radies nejauši. Studenti ASV pirms vairākiem gadu desmitiem mētājuši frisbija šķīvīti, mēģinot trāpīt konkrētai vietai – soliņam. Laiskā izklaide viņus aizrāvusi tik ļoti, ka spēlētāji nolēmuši sarīkot sacensības. Tāda ir leģenda par disku golfa jeb diskgolfa rašanos, stāsta viens no spēles entuziastiem Gatis Kurzemnieks. 

Kas tā ir par spēli, un kāds tai sakars ar golfu? Diskgolfu spēlē ar tieši šai spēlei paredzētu lidojošu disku un no stieņiem un ķēdēm izgatavotu grozu, kurā tas jāiemet. Ķēdes ap to vajadzīgas tādēļ, lai diska lidojums, ar tām saskaroties, aprautos un tas iekristu grozā. 

Ideja ir līdzīga kā golfā, kur bumbiņa ar speciālas nūjas palīdzību, pārvietojoties pa laukumu, jāieripina bedrītē, savukārt disku golfā disks pa gaisu jātrāpa grozā. Spēlētāji nostājas uz spēles starta laukuma un pa vienam raida disku speciālā groza virzienā. Uzvar tas, kurš, pabeidzot spēli, grozā ir trāpījis ar mazāko kopējo metienu skaitu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu