Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Esmu pret «sadistu likumu» — pie Krievijas domes protestē Maskavas Helsinku grupas un Kremļa cilvēktiesību padomes locekle Ludmila Aleksejevs. Viņa iebilst pret jauno likumu, kas ārpus likuma pasludina nevalstiskās organizācijas, ja tās apdraud «valsts drošību», «Krievijas valsts pamatvērtības».

Nedēļas notikumi pasaulē

Lielbritānijas karalienes Elizabetes II uzrunā tautai, atklājot jaunā parlamenta pirmo sesiju, solīts, ka Apvienotā Karaliste turpinās spiediena politiku pret Krieviju Ukrainas kara dēļ. Karalienes runā arī apstiprināta premjerministra Deivida Kamerona iecere līdz 2017.gada beigām sarīkot referendumu par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā.

Par spīti sešu augsta līmeņa Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) amatpersonu aizturēšanai aizdomās par korupciju, kratīšanai organizācijas galvenajā mītnē un Eiropas Futbola federāciju asociācijas valdes aicinājumam atcelt gaidāmo FIFA kongresu un prezidenta vēlēšanas, Zeps Blaters uzvarēja FIFA prezidenta vēlēšanās un piekto reizi pēc kārtas kļuva par šīs asociācijas vadītāju. Tomēr otrdien viņš paziņoja, ka atkāpsies un «iespējami drīz» sasauks ārkārtas kongresu jaunām vēlēšanām.FIFA amatpersonu aresti veikti saistībā ar kukuļdošanu cīņā par 2010.gada pasaules kausa finālturnīra organizēšanas tiesībām.

NATO savus spēkus Polijā palielinās divas reizes, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Daudznacionālais korpuss Ščecinā oficiāli sācis darbību jaunā sastāvā, karavīru skaits bāzē tiek palielināts no 200 līdz 400. Turpmākajos mēnešos vienībai piebiedrosies karavīri no apmēram 20 valstīm. Jaunā struktūra ļaus īstenot individuālus uzdevumus NATO spēku kopīgo operāciju ietvaros un varēs kalpot arī kā apvienotais štābs mazāku kopīgu operāciju laikā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu