Ne-normāli • IR.lv

Ne-normāli

1
Nellija Ločmele

 

Šonedēļ Ir noslēdz interviju ciklu ar prezidenta kandidātiem – jau trešdien Saeima vēlēs jauno valsts galvu. Martā šo sēriju sākām ar eiroparlamentārietes, kādreizējās LTF aktīvistes Sandras Kalnietes aicinājumu latviešiem beidzot atmosties un draudīgajā ģeopolitiskajā situācijā nepieļaut, ka prezidenta amatā nonāk cilvēks ar prokremlisku vai neskaidru nostāju. Bet interviju cikla pēdējais varonis ir Saeimas deputāts, bijušais LTF uzraugs un kompartijas centrālkomitejas funkcionārs Sergejs Dolgopolovs, kurš veldzējas komunisma idejās un atzīst: esmu vecā kaluma cilvēks.

Paradoksāls kūlenis ir sanācis! Kalniete partejisku intrigu dēļ pat netika izvirzīta, lai gan sabiedriskās domas aptaujās bija populāra, bet Dolgopolovs kā pirmo reizi pieteikts Saskaņas kandidāts rāmi pilina publikā pārliecību, ka viņa uzskati patiesībā pārstāv visu Latvijas «normālo» cilvēku vairākumu.

Vēlēšanu rezultātu paredzēt ir grūti, jo skaidra vairākuma nav nevienam, bet slepenā balsojuma tumsiņa var piesegt gan melus un uzmešanu, gan ļaut kādam sasparoties pret partijas «oficiālo» līniju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu