Spriedums cinismam • IR.lv

Spriedums cinismam

5
Aivars Ozoliņš

Tiesas lēmums digitalizācijas lietā pārvelk svītru valsts nozadzēju ideoloģijai

Tiesas spriedums digitālās televīzijas lietā pagājušonedēļ bija šoks vismaz dažiem notiesātajiem, kuri pēc tā pasludināšanas mulsi runāja, ka šādu iznākumu nebija gaidījuši. Viņu apjukumam plašāki iemesli nekā tikai noziedznieka vilšanās cerībās tikt cauri nesodītam. Sabrūk vesela pasaule. Beidzas politiskās kultūras laikmets, kurai tās kopēju iecerē bija jākļūst par valdošo Latvijā.

Tiesa atzina par vainīgiem trīspadsmit no deviņpadsmit apsūdzētajiem, septiņiem piesprieda cietumsodu, pārējiem naudassodu. Piecus attaisnoja. Apsūdzēto vidū nebija aizejošā laikmeta «goda, prāta un sirdsapziņas» Andra Šķēles, kas tikai «bijis saistīts» ar afēru un sniedza par to liecības tiesā, tomēr pats neesot piedalījies nozieguma izdarīšanā.

Notiesāto vidū vairāki ar Šķēles «biznesiem» tiešāk vai pastarpinātāk saistīti darboņi un arī populāri politiskās kultūras darbinieki – bijušais LNT īpašnieks Andrejs Ēķis, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, advokāts Jānis Loze, bijušais premjerministra Šķēles biroja vadītājs jeb «asiņaino punduru» brigadieris Jurģis Liepnieks, kurš pirmais pastāstīja par «šefa» saistību ar afēru un 2006.gadā liecināja par to prokuratūrā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu